Staklo

Firma ,,Tehno-al Marinković” d.o.o. u okviru proizvodnog pogona ima I radionicu za izradu stakla u kojoj se seku razne vrste stakala I prave termopaketi po meri I želji kupca.

U našoj ponudi možete naći:

  • Termo flot staklo - koje se dobija spajanjem dve ploče float extra clear stakla, sa odgovarajućom lajsnom između njih I koje se zatvara odgovarajućim organskim lepkom tj. zaptivačem. Float staklo je firme Glaverbel za koje posedujemo odgovarajući sertifikat za izradu istog.
  • Stopsol staklo - reflektujuće staklo koje obezbeđuje efekat ogledala sa spoljne strane pogodno je za one koji žele više privatnosti u svom domu ili random prostoru. Postoji mogućnost izbora između braon, plave, zelene ili sive boje.
  • Parsol staklo - je staklo kome se u postupku proizvodnja dodaje boja, I zbog svoje mogućnosti da upija toplotu I energiju našlo je široku primenu u automobilskoj industriji I proizvodnji nameštaja. Postoji mogućnost izbora između braon, plave, sive I zelene boje.
  • Peskareno staklo - peskarenje je postupak dodavanja abrazivnog sredstva na flot staklo pod visokim pritiskom. Tako se može obraditi celo staklo ili samo deo, mogu se praviti razni oblici na staklu čime se mogu dobiti zaista maštovita stakla.
  • Laminirano (pamplex) staklo - vrsta sigurnosnog stakla koja se dobija spajanjem dve ploče stakla PVB (polyvinyl-butyral) folijom koja sprečava da se prilikom loma staklo raspršti. Ova vrsta stakla služi prvenstveno za izradu šoferšajbni na automobilima. Zbog svojih karakteristika ovo staklo je našlo široku primenu I u građevinarstvu, koristi za gelendere, izloge, staklene bašte, nadstrešnice, staklene krovove, staklena stepeništa, fasade I sl. Postoji više debljiina ovog stakla: pamplex 3.3.1, pamplex 4.4.1, pamplex 5.5.1 itd.
  • Dekorativna stakla - reljefna stakla koja svojim dizajnom mogu ulepšati vaša vrata ili druge površine. Ova stakla mogu imati dezen na jednoj ili dve strane. Najpoznatije vrste ovih stakala su flutes, katedral, činčila, bambus, delta I dr.
  • Niskoemisiono staklo - Firma ,,Tehno-al Marinković” d.o.o. specijalizovala sa za izradu termopaketa stakla sa staklom ClimaGuard Solar iposeduje sertifikat za izradu.

S obzirom da najveću površinu na prozoru zauzima staklo da biste sebi obezbedili što veću toplotnu izolaciju potrebno je da imate pored vrhunskog profila I staklo sa visokim stepenom termoizolacije.

Leti se pod dejstvom sunčevih zraka stakla na prozoru zagrevaju čime se povećava I temperatura u prosotriji jer klasično staklo propušta 80% te toplote. ClimaGuard Solar staklo propušta samo 42% ukupne sunčeve energije čime se smanjuje prenos toplote unutar stakla I obezbeđije prijatnija atmosfera u prostoriji. Takođe, zahvaljujući mekom filmu kojim je staklo premazano, zimi ono sprečava gubitak toplote iz prostorije. Ugradnjom ovog stakla se štedi energija I smanjuju troškovi električne energije, što  prosečnom domaćinstvu može uštedeti I nekoliko stotina eura godišnje.
Ugradnjom ClimaGuard Solar stakla ne samo da štedite novac nego doprinosite I zaštiti životne sredine.

Newsletter